trullsans pläjs

2015-09-29
18:59:47

Bezevisser i tv soffan.

Det finns många positiva saker med att vara gift med en hantverkare. I mitt fall en målare. Jag kan få ny färg på allt som jag kommer på ska ha annan färg än original. Det krävs iofs en del fjäskande. Men det kan det vara värt. Och jag brukar alltid bli nöjd med resultatet. Inte för att skryta (eller jo, precis just därför!!!) men Robban är en jävligt bra och duktig målare. Och trots att han himlar med ögonen (så att dom nästan blir åksjuka i sina ögonhålor) när jag kommer med mina ideér så är han så snäll, så snäll så att han gör det. Och bra blir det. Han är en kung med penseln!!! 
Det negativa med att vara gift med en hantverkare är att man aldrig kan titta på tex. "Äntligen hemma" tillsammans med honom utan att han blir lite av en bezevisser under programmets gång. Efter middagen idag så slängde vi oss i vars en soffhalva och kollade lite på tv. Och det var just "Äntligen hemma" Jag kan tycka att det är kul att kolla på sådana program. Man kan ju plötsligt få nya idéer till hemmet. Förstår inte varför inte Robban gillar när jag kollar??? När dom målar och tapetserar i sådana program så sitter alltid Robban och blir irriterad och kommenterar alla fel dom gör. Dom blir ofta totalt idiotförklarade av honom och mer än en gång under programmet så säger han "h*n kan ju för fan inte. H*n kan inte vara någon riktig målare" Och så berättar han hur man ska göra i stället. Som om jag skulle bry mig om vad som är rätt och fel. Vill jag ha något målat så pekar jag bara på saken och säger: Den. Vit. Måla. Nu!! Och så blir den bara målad lixom. Och jag lägger ingen större vikt vid hur det görs. 
Jag sa till Robban att han blir lite av en bezevisser och Benjamin som satt i rummet intill sa att han och en kompis (av någon anledning??) hade pratat om det där. Den där kompisen har oxå en pappa som är hantverkare (fast snickare) var precis likadan när han såg sådana där program. "Amen så sätter man väl för fan inte upp en regel. H*n kan ju inte. H*n kan inte vara en riktig snickare" Så antingen så är det något som tillhör hantverkaryrket (att man kan bättre än andra) eller så är det verkligen så att dom på tv inte kan. Skönt att veta iallafall att det inte bara är målare och inte bara min make som förvandlas till bezevisser i tv soffan.