trullsans pläjs

2014-07-26
09:17:45

Familjefotografering.

Jag älskar att fotografera. Jag har allt som oftast min kamera med mig om vi ska någonstans eller om något är på gång. 
Jag är absolut ingen auktoriserad fotograf, det ska jag inte påstå. Och jag ska heller inte påstå att jag är speciellt duktig. Men jag tycker det är kul att föreviga händelser och upplevelser till det privata familjealbumet. En del delar jag tom. med mig av här (om barnen bara godkänner bilderna först. Vilket dom sällan gör. *muttrar*) 
Mitt stora intresse har gjort att jag vill ha en riktigt bra kamera. Vääääldigt länge längtade jag efter en stor, fin och bra systemkamera. Och plötsligt sa Robban att det var väl klart att vi skulle införskaffa en sådan. Jag är ju en helt underbar person på alla sätt och vis och jag förtjänar bara det bästa. Hade det bara gått så skulle stjärnorna på himlen ha plockats ner till mig.......nej, okej. Riktigt så sa han kanske inte, men det var alldeles säkert just så han menade. Hur som helst så införskaffade vi iallafall en Nikon D5000 (som senare byttes ut mot en Nikon D5100) 


 
Denna kamera köpte vi som sagt till MIG för att jag skulle kunna fotografera våra underbara barn och annat som jag och övriga familjemedlemmar vill föreviga. 
På tex. Elgiganten finns en likadan kamera att köpa. Det finns även en massa andra kameror att köpa. Och det är öppet för ALLA och ALLA erbjuds således möjligheten att införskaffa en kamera. Känner man att man inte har förmågan att hantera en kamera och fotografera (Vilket är jätte svårt, man måste ju trycka på en knapp) så finns det folk som har fotografering som yrke och som fotograferar allt man bara pekar på om man anlitar dom. Av någon oförklarlig anledning så tycks folk tro att JAG är just en sådan fotograf???? Bara för att jag tar med mig en fet kamera på skolavslutningar, grillfester, utflykter och annat som bl.a. våra barn deltar i så får andra föräldrar för sig att jag är där för att föreviga deras snorungar!?!?!?  
Det slår aldrig fel. Vad för aktivitet jag än befinner mig på så finns där alltid minst en förälder som kommer fram, när jag håller på att fotografera mina (våra) egna barn, och säger: Kan du ta lite bilder på min lilla "Torkel" oxå?
Alltså, varför skulle jag göra det? Varför skulle jag släppa fokus från mina egna ögonstenar och därmed kanske missa en förbannat bra bild på dom för att fotografera någon annans snorungar?? Om man ska på en utflykt eller liknande med sina barn så tar man väl helt enkelt sin kamera med sig?? Och gör man inte det så får man väl helt enkelt vara utan foto. (Om man inte väljer att anlita och betala för en fotograf som följer med)
När mamman till lilla "Torkel" kommer fram och ber mig fotografera hennes lilla snoriga ögonsten så tror hon kanske att hon är ensam om detta. Men nejdå, efter henne följer ett helt koppel av mammor som vill att jag ska fotografera Asta, Sune, Gudrun, Eskil, Berit, Orvar, Märta och så lille Greger. JAAAA, men varför inte?? Jag skiter fullkomligt i mina egna barn, så lägger jag ALL fokus på att fotografera alla andras barn!! Det var ju precis därför som jag köpte en kamera. Och det är ju bara precis därför som jag asar den med mig överallt. För tänk om jag skulle missa att ta en riktigt bra bild på någon annans barn. HEMSKA TANKE!!
OM ditt lilla barn skulle RÅKA fastna på en bild så kan jag självklart dela med mig av den bilden. Men tro inte för en sekund att jag ska fokusera på DITT barn när jag fotograferar. Ta med dig en egen kamera, anlita en fotograf eller bli utan bilder på lille Ernst!!