trullsans pläjs

2014-02-28
22:41:20

coxit simplex

Vår "lilla" liam har varit sjuk denna veckan. Han har varit JÄTTE förkyld med näsa och ögon som inte bara runnit utan snarare forsat. Han har inte kunnat gå till skolan utan har fått vara hemma med mig när jag har varit ledig. När jag har jobbat har han varit hemma hos mormor och morfar tills Robban slutat och hämtat hem honom igen. (Tack älskade mamma och pappa för att ni finns ♥) Men igår var han tillräckligt bra för att återgå till skolan. Han var fortfarande förkyld men inte värre än att han kunde återuppta "studierna"
En heeel dag var han i skolan innan det blev sjukanmälning igen.
Han har klagat på att han har lite ont i sitt ben (eller snarare i höften) . Jag har trott att det varit växtvärk. För växer det gör han, så att det knakar. Det märks om inget annat på hans garderob.
Men idag så skrek han rakt ut och grät så fort han rörde sitt ben. Det lät inte som växtvärk i mina öron och jag blev riktigt orolig, så jag ringde till vård centralen och fick en tid till honom.
Vi kom dit och fick träffa en läkare som klämde, kände, bände och böjde Liams lilla ben i vinklar jag inte ens trodde var möjliga. Och så blev det lite blodprov för att kolla sänkan innan han kom med sin diagnos. Coxit simplex. Det lät lite småvackert men samtidigt alvarligt och skrämmande i mina öron. Men så förklarade läkaren att det på svenska betydde att han var förkyld i höften?!?!? Förkyld var då?!? Just där och då undrade jag absolut om läkaren möjligen hade varit inne och tagit något olämpligt i medicinskåpet och jag ska erkänna att mitt förtroende för den läkaren dalade rakt ner i golvet. En jävla hittepå doktor som kom med hittepå sjukdommar. Men så var det sa han. Det fanns inget att göra åt det hela sa han. (Här var jag på väg att fråga om vi skulle prova att spraya nässpray på höften, en klick Vicks kanske och ev. lite papper att snyta höften med. Jag valde dock att låta bli) Hans ordination blev att ta det lungt. Jag satt och funderade på vad jag skulle säga till chefen ifall hon frågade vad det var som var fel på min son. Hellre skulle jag ju ljuga än att säga att han är förkyld i höften. Hon skulle ju idiotförklara mig om jag sa det.
När chefen senare frågade varför jag varit på vårdcentralen så tog jag ändå beslutet att säga som det var till henne. Om inget annat så skulle vi ju gemensamt kunna skratta åt den drogpåverkade(??) läkarens utlåtande. Så som svar på hennes fråga så förklarade jag att Liam varit jätte förkyld men att han nu hadde JÄTTE ont i sitt ben. Mycket längre än så kom jag inte innan chefen frågade om jag inte trodde att det kunde vara så att han var förkyld i sitt ben?!?! Helt alvarligt det finns alltså verkligen en möjlighet att man kan bli förkyld i benet??? (Alternativt har chefen varit och tullat i samma medicinskåp som läkaren) Jag har verkligen aldrig någonsin hört talas om det tidigare. Men nu när jag googlade på det så är det tydligen ganska vanligt på barn.
Mycket ska man höra innan öronen ramlar av.