trullsans pläjs

2007-12-31
10:43:47

Årets sista dag och Robbans stora....

...trut!!!! Hela familjen ska åka ner till syrran i kväll för att fira in det nya året (om det nu är så mycket att fira) Syrran och Per ska fixa middagen och jag och Robban ska fixa efterrätten. När jag och syrran diskuterade för några dagar sedan vad som skulle svullas som efterrätt så kom Robban förbi och jag frågade efter ett förslag. Han tyckte absolut att vi skulle ha äppelkaka och vaniljsås. Detta "klubbades" och Robban fick (för en gång skull) som han ville. Idag när det nu är dags att göra den där äppelkakan (eller snarare äppelkakorna) så känner han inte alls sig lika positivt inställd längre. Han har varit duktig och köpt ingredienserna. Äpple och vaniljsås. Men som sagt, kakfan skulle ju göras oxå. Och det går nog inte att köpa färdigskalade äpplen. Så Den senaste timmen har Robban stått och skalat och kärnat ur äpplen för glatta livet. Själv har jag gjort "grovgörat" Skivat äpplena (i matberedaren) och lagt dom i en form =)
Robban önskade att han hade hållt tyst, eller föreslagit något enklare som chokladpudding eller liknande. Men snart är allt klart och i kväll så kommer han (förhoppningsvis) tycka att det var väl värt mödan =)


Jag har inte sovit så där super mycket i natt heller. Låg i vanlig ordning och snurrade i sängen i någon timme innan jag somnade i gårkväll. När jag väl seglade över till drömmarnas land så vaknade så klart Liam. Bara till att tassa upp och hämta in honom i vår säng och sen börja om med att skrynkla lakanen i mina insomnings försök. Han inte mer än somna till innan Liam tyckte det var dags att stiga upp för att borsta tänderna kl 3 på natten !!!!

Bossta, bossta sa han (borsta, borsta) och lämnade sngen. Jag sa till honom att komma och lägga sig igen. Då sätter han sitt lilla knubbiga finger i luften och säger "Töss" (Tyst) och stänger sen sovrums dörren efter sig. Det tog en stund att övertyga honom om att det faktiskt fortfarande var natt och att vi skulle sova lite till. Det är jätte bra att han är noga med sin mun hygien, men att steppa upp och borsta tänderna kl 03 på natten är kanske att ta i.