trullsans pläjs

2013-03-29
11:28:58

Gubbvarning och fyllekörning

I år fyller Robban 40. Han nollar och jag brukar skämta om att nu blir han minsann gubbe Idag insåg jag att detta "skämt" faktiskt är blodigaste allvar!! Han ÄR redan gubbe!!
I jobbet så har Robban en gul liten almanacka. En agenda typ. Där skriver han upp var och hur länge han har jobbat. Sen förs detta över på tidrapporter som lämnas in till chefen så att han kan fixa så att jag får lön. Ja, så är det. Robban jonbbar, jag får lön. Rättvist fördelat tycker jag.
För en stund sedan satt Robban och förde över dessa tider och platser på tidraporterna. Sen frågar han: Är det normalt att man bokför dagarnas väder i sin sådan här? Och så vifftar han med den där gula agendan i luften.
Jag menar att man skriver in temperatuern för dagen och om det var regn eller snö säger han och tittar på mig.
Jag tittar tillbaka och tror i min enfalld att han ska fortsätta meningen med att det gör gubben som han jobbar ihop med. Men istället så säger han att ja, jag fyller ju inte i allt. det är ju redan förtryckt i den där agendan så att man bara kryssar i om det var sol, regn, snö eller blåst. Det där med temepraturen har han dock plitat dit på eget intiniativ. "Det kan väl vara kul att ha och se vad det var för väder samma dag året innan" Hahahaha...ja, jätte kul....verkligen....
Robban, kära Robban....du inte bara börjar bli. Du ÄR en gubbe. Vad blir ditt nästa steg? Kafferep på PRO?
Ärligt talat, vad f*n har man för glädje av att veta vad det var för temp och väder året innan?
Jaha, idag är det den 29 Mars och snön ligger vit på marken (Ja, det snöade i natt. FAAAAAAN) Termometerns kvicksilver har frusitfast så exakt hur kallt det är kan jag inte säga, men snoret fryser till is i näsan när jag andas. Annat var det idag för ett år sedan. DÅ var det 15 grader varmt. Tussilago och snödroppar trängdes med varandra i rabbatterna och fåglarna kvittrade så glatt så det nästan skar i öronen. Herre jävlar vad det är uppmuntrande att veta nu när man, så här ett år senare,  sitter här och glor på den envisa jävla vintern som vägrar överge oss. I samma sekund som Robban, tillsynes helt utan skam, hade gjort detta erkännande så insåg han att han skulle komma att bli blottad i bloggen. Ja, lilla farbrorn, du bjöd på det! Han gjorde ett halvhjärtat försök att stoppa mig från att skriva men jag överlistade honom genom att servera en koppkaffe (Som så klart ska sörplas ifrin fatet med en sockerbit mellan läpparna), en mandelkubbs kaka och så satte jag på melodikrysset på radion så höll han sig lugn.
Jag skulle även kunna berätta om hur farbror Robban upprepade gånger har påpekat att han skulle vilja ha ett uppslagsverk. Hört talas om Google??? Det där med uppslagsverk har han dock fått avslag på. Det skulle bara innebära att han sprang runt med den boken i korgen fram på sin rullator. Någon jävla ordning får det vara här!!
 
 
 
Ni förvånas kanske över att jag ens är hemma idag och inte på mötet på Blåkulla. Ja, jag skulle ge mig iväg igår. Allt var förberett. Mitt enda dilemma var huruvida jag skulle ta kaffepannan med mig på kvasten eller om jag helt sonika skulle byta ut den mot en bag in box. Vin är ju aningen roligare än kaffe. Beslutet föll till slut på vinet. Först skulle jag ju bara kolla så att vinet inte var jäst. Det krävdes 4 glas innan jag kände mig helt säker på att det nog var som det skulle. Och så upp på kvasten och iväg...... Dessvärre kom jag inte långt. Don´t drink and fly heter det visst....