trullsans pläjs

2011-02-27
19:03:13

Varför skjuta upp till i morgon.....

....Det du kan få gjort idag.

För er som inte visste det så är Robban (min bättre hälft) målare. Han jobbar på en målerifirma och åker omkring och kluddar färg på väggar och tak mm. För varje ställe han är på så måste han fylla i en typ av tid rapport där han deklarerar hur många timmar han laggt på varje ställe. Detta är bla.  för att han ska få betalt för sitt slit, men även för att företaget ska få (ännu mer) betalt av kunderna som Robban varit och "kluddat" hos.
Har han tex. varit på Maxi så ska det fyllas i ett papper för det. Ett papper för coop, ett papper för Lindex osv, osv, osv. Varje ställe har dessutom en viss "kod" MÅNGA siffror, platser och tider att hålla reda på.
Varje söndag sätter Robban sig med sina jävla papper. I ett litet block har han under veckan skrivit ner alla platser, datum, koder och tider. Ett enda virrvarr av siffror som då ska benas ut och skrivas ner på olika papper. Jag har många gånger frågat honom varför han inte fyller i dom där papperna varje dag. Fyller i allt som ska fyllas i från måndagens arbete redan på måndagen. Men se, DET fick jag veta skulle vara både omständigt, besvärligt och heeeelt omöjligt att hålla reda på. Tääääänk vad många papper. Varje "rapport" blir 3 ex. Men det är sådana där papper som kopierar sig själv när man skriver, så man skriver ju bara ett papper/rapport.
Varje söndag sitter han som sagt där och lägger ner en evighet för att få allting rätt. Och varje söndag frågar jag varför han inte gör det varje dag istället. Då skulle det ju bara vara 8 timmar/dag att hålla reda på. Varje söndag har han istället 40 timmar att bena ut. Men varje söndag får jag samma svar. Han vill göra så och mitt sätt är bara såååå mycket besvärligare.
För några veckor sedan så ville jag testa hur jobbigt mitt system skulle vara. Jag bad om att få fullt ansvar över dom där papperna bara för en enda vecka. Allt han skulle behöva göra var att berätta var han varit, vilken kod platsen hade och hur länge han varit där.
Robban gav mig tillåtelse. Varje dag frågade jag var, kod och tid. Och så fyllde jag i papper efter papper. Varje rapport fick ett litet gem för att hålla ihop kopiorna.
På fredag eftermiddag var alla papper klara och redo för att lämnas hos chefen kommande måndag.
Jag hade testat och tyckte personligen att mitt sätt inte alls var så speciellt besvärligt eller kompliserat. Snarare tvärt om. Men nu är det ju inte mina papper utan Robbans. Och han gör ju som han vill. Självklart gör han ju det som känns bäst och enklast för honom.
När en ny måndag kom så hade Robban åter igen fullt ansvar för sina rapporter. Och han fortsatte som tidigare med att skriva ner sina arbetsplatser, koder och tider i sitt lilla block....................


..................Men när han kom hem på måndags eftermiddagen så skrev han över dagens arbete på så många raporter som behövdes. Varje rapport och dess kopior fick sen ett litet gem. Lika dant gjorde han på tisdagen, onsdagen och resten av veck......månaden

Hur blev det med hans enkla "söndags metod"?????