trullsans pläjs

2013-07-29
11:58:00

Möhippa med loppis

Mot alla odds så lever jag. Skiten jag hade på benet av jävulens påhitt (Fästingar) var varken Borrelia eller Helvetica sjukdom. Jag träffade doktorn i måndags och hon sa att hon trodde att jag kliat på bettet (Kliat???? Jag har klööööst som en galning) och då lyckats få in smuts i såret som sen blivit lite (???) irriterat. Låt vara och det blir bättre sa hon. Jo men se där, hon hade visst rätt. Så inget Fonus och inget testamente. Inte ens en liten enkel amputation blev det.
 
Det finns saker som jag så obeskrivligt gärna velat skriva om den senaste tiden, men har varken kunnat eller vågat. Jag visste ju inte om den berörda personen läser min blogg eller inte. I lördags fick jag bekräftat att det gör hon så det var väl en herrans tur att jag lät bli att skriva då ;-)
 
Om lite mindre än en månad så går min äldsta systerdotter och gifter sig. Och innan dess så måste hon ju så klart asas ut på möhippa. Och i lördags var det dags. Jag har spottat och jag har fräst och varit på god väg att skicka datorn raka vägen ut genom fönstret (vad nu det skulle hjälpa) Hela dan igår kämpade jag med att lägga ut bilder och skriva om lördagen. Men blogg jäv** vägrade ladda upp mina bilder *morrar* (Kan det vara censuren som stoppar dom tro??) Men skam den som ger sig. Idag gör jag ett nytt försök och hoppas på att det funkar bättre. (Och läser ni det här så har det uppenbarligen funkat) För Tinas (Den blivande bruden aka systerdottern) skull (Ja, kanske även för er) så utelämnar jag de värsta bilderna. Och tro mig, dom är mååååånga ;-)
 
Kvällen i korta drag och bilder (hoppas jag)
 
 
Hon kidnappades vid 12 tiden och asades ut på äventyr.
 
 En lite överrumplad Tina får kvällens första cider för att försöka komma över chocken och rädslan för vad som komma skulle.
 
Kvällens schema, som hölls väldigt hemligt för huvudpersonen.
 
Först på "dagordningen" var att få upp Tina på hästryggen. Tina Äääälskar ju hästar, det syns väl på hennes min ;-)
 
Motvilligt kom hon dock till slut upp på hästryggen. (Eller havre mopeden som hon själv kallade den)
 
Att få upp henne på hästryggen var bara en liten "skenmanöver" och fter bara några 100 meter blev det byte till heeeelt andra hästkrafter. Sen blev det minsann åka av. En rally runda i skogen fick hon prova på.
 
Jag vet inte om hon är lyckligast över att få åka rally eller för att hon sluppit ifrån havremopeden. Förmodligen en blandning av båda......men detta var ju INNAN bilen ens startat.
 
 
En liten del av min vackra släkt.
 
Tina fick svara på frågor om blivande maken. Vid rätt svar fick hon en god rosa snaps....
 
...vid fel svar blev det en Malibu snaps, vilket INTE står överst på hennes "gilla lista"
Vilken tur att hon då hade så pass bra koll att det bara behövde bli en Malibu då.
Efter dusch blev hon "uppklädd" lite. Vår egen Mimmi pigg.
Fina Tina ♥
Lite fler snapsar för att komma riktigt i form.
Det är syrran (alltså Tinas mamma) som skaffat fram "Mimmi klänningen") och i köpet ingick ett par matchande stringtrosor. Vilket gör att man börjar fundera på vad det är för en internet sida syrran varit och besökt för att hitta klänningen. Men Tina (som är ett väldigt snällt och lydigt barn) tog snällt på dom.
Champagne är ett måste en dag som denna.
 
Den andra systerdottern (Rebecca) tyckte att det var myyyycket praktiskt att glasen var formade så att man kunde hålla dom som en glass.
Alkoholfri jordgubbs champagne...eller glass (??) till de "små"
 
Den blivande bruden hade så klart räknat ut att vi alla skulle dra in till Helsingborgs festivalen. Frågan var ju bara hur vi skulle ta oss dit. Tina var fullt övertygad om att vi skulle åka skördetröska in (???)
Istället blev det en limo som kom och hämtade oss.
Heeeeelt ok skjuts för kvällen. Och en ganska stor kontrast till en skördetröska.
 
"Silvia vinkning" till allt och alla.
 
Glaset är 100% tomt. Så får det INTE vara på en möhippa!!!
Jag vet inte vad den där senaste cidern innehöll för det var under drickandet av den som självaste fan flög i vår möhippetjej.
 
Hrm.... hur uppför hon sig i en limo egentligen??
 
Tina kom ganska så snart på att man kunde ändra färg på belysningen inne i bilen.
 
Större delen av resan var den blivande frun mer utanför bilen än inuti.
 
Limon körde in och släppte av oss utanför Hotell Marina Plaza i Helsingborg. Tina tyckte inte det fanns någon tid att spilla utan öppnade genast upp sin loppis och satte igång med den (skulle det visa sig) framgångsrika försäljningen.
Dagens/kvällens första kunder.
 
Det blev affär och Tina har just tjänat sin första slant. Innan hon ens hunnit vara försäljare i 2 minuter!!
Även ett par trosor (Dock inte sina egna) försökte hon också få herrarna att köpa. Men dom hade visst ingen nytta av några sådana sa dom.
 
En lösfi**a på burk var dom inte heller i behov av tydligen.
 
Raskt på nästa kund.
 
In på en pub dundrar Tina och fortsätter med sin affärs rörelse. I väskan hade hon bla. en flaska turkisk peppar. Tanken var att hon skulle sälja shots för 10kr styck. Men Tina sålde hela flaskan för 140kr. INNE PÅ PUBBEN!!!
Vi stötte ihop med ett svensexe gäng (som sen tycktes förfölja oss) och åter igen försökte Tina sig på att sälja "lösfi**an"
Hon talade sig verkligen varm för denna produkt.....
....och till slut var där en som nappade och köpte den för 100kr.
 
Huvudbonaden byttes med en bonde (Svensexe killen)
 
 
*Host, harkel* Fråga inte, för ni vill INTE veta. Men jag undrar vad den blivande frun till den där "bonnen" sa när han senare på natten kom hem med ett par prickiga och söndriga stringtrosor knutna runt handleden.
 
Åter igen...fråga inte, ni vill inte veta!!!
 
Affärerna gick strålande så till slut sålde tina väskan med några få loppisprylar kvar, till svensexe gänget för nästan 400kr!!
 
Den blomstrande affärsrörelsen överlåtes till bonden. Tina tackar trogna kunder, bonden välkomnar nya.
 
Ända sedan Tina var 2 skitar hög så har hon ääääälskat Arvingarna. Så passande att dom just denna dag spelade på Helsingborgs festivalen.
Tilläggas bör att "Lasseman" är den "Arvinge" som hjärtat klappat alldeles extra för. Tina passade på att fria till honom när hon ändå hade honom i närheten. Hoppet är inte ute för han sa ju i alla fall inte NEJ. Skynda dig på "Lasseman" om en månad är det för sent!!
 
En sista skål mellan mor och dotter innan vi gamlingar (Jag och syrran) gav oss av hemåt igen och lät ungdomarna leka vidare utan oss.
 
 
För att summera kvällen, om Tina bara hade hälften så roligt som jag hade så var kvällen 100% lyckad. För fy f*n vad roligt jag hade. Och lycka till i din bröllops planering mosters stora tös. Någon lycka till kram kommer du dock inte få....det vet jag nämligen inte om jag har råd med ;-)
 
För er som undrar så kan jag meddela att Tina med sin flitiga försäljning tjänade ihop 1077kr!!! Starkt jobbat!!!