trullsans pläjs

2012-11-30
07:20:44

Jullov utan Jesus.

De senaste dagarna har det varit ett evigt tjat om huruvida skolorna ska få lov att ha avslutning i kyrkan eller inte. Frågar dom mig (Vilket Radio inte verkar ha minsta plan på att göra) så tycker jag absolut att skolan ska ha avslutningen i kyrkan. Det är en mångårig tradition och för vissa är traditionerna väldigt viktiga. MEN varför inte låta eleverna få bestämma?? Bryr dom sig om att få komma till kyrkan på den där julavslutningen? VILL dom sitta i kyrkan och lyssna på en trisst och traggig präst? Det finns där så klart alldeles säkert dom som vill, men jag tror nog att merparten av eleverna skulle skita mest i vilket. Om jag ser till hur jag själv tänkte och tyckte när jag gick i skolan så var inte självaste platsen för avslutningen det som var viktigt, utan självaste SLUTET på avslutningen. Den delen där allt gagget var över och det var dags att gå HEM och få vara ledig från skolan. Den avslutningen kunde hållas inne på dass om så skulle vara, bara man fick den där efterlängtade ledigheten. De där härliga veckorna utan skolan. Varför vara så tjurskallig och fast besluten om att den måste ske i just kyrkan? Merparten av de elever som tvingas sitta där kommer inte ha hört ett ord av vad "prällen" säger iallafall. Och OM dom mot all förmodan skulle snappa upp ett ord här eller där, så är det som bortblåst i samma sekund som dom kommer ut genom kyrkporten.
Och handen på hjärtat, Vad har egentligen Jesus, Gud och kyrkan med självaste skolavslutningen att göra? Det påstås ju att Jesus föddes på julafton och det må så vara, men hur kommer skolavslutningarna 2000år senare in i detta??
Som ni kanske har förstått så skiter jag högaktningsfullt i om skolavslutningen hålls i kyrkan, i skogen eller på dass. Ge barnen den ledighet som dom så väl behöver och lämna kyrkan, Jesus och Gud utanför. Beröm istället barnen för deras slit som nu lett fram till att dom får en skön och välbehövd ledighet.