trullsans pläjs

2015-07-27
22:38:01

Arga snickaren och spjälkad färg.

Så var det slut på det roliga. Idag återgick Robban till jobbet efter 4 härliga veckors semester. Både jag och Robban står helt frågande. Vad hände??? Var tog dom 4 veckorna vägen? 
 

Många (ALLA) klagar på den dåliga sommaren och det dåliga vädret. Men fördelarna med att ha husvagn är att man kan åka var man vill. Och då kan man ju åka dit solen är. Och det har vi verkligen gjort. Medans andra har suttit i regnet så har jag blivit brunare än vad jag varit på åratal. Ska nog låtsas att jag varit på Malorca eller något. 
 
Men idag återgick som sagt Robban till jobbet och vardagen var plötsligt tillbaka. Jag tog tag i den städning som minst sagt varit på sparlåga de senaste 4 veckorna. Bäddade rent, dammtorkade, skurade, skrubbade och fejade. När sen Robban kom hem serverade jag (som den goda hustru jag är) middag som åts innan det blev en liten slappestund på soffan. 
På tv började en repris av "Arga snickaren" 
Som vanligt kom han (snickaren) till ett hus där det luktade katastrof redan ute i trädgården. Gammalt bråte i en enda salig röra. Och så knackade han på och husinnehavarna öppnade och blev (som i varje avsnitt) såååå förvånade över att det var just han som kom. Ja, för dom har sääääkert ingen aning om att han ska komma tillsammans med ett helt tv-team. Speciellt inte med tanke på att det i nästa "scen" filmas när Anders (snickaren) kommer in i huset. Hur har det filmats om inte teamet redan stod inne i hallen?
Nå väl, Anders går runt i huset rucklet och förfasas över den missär dom lever i. Spottar och näst intill idiotförklarar husägarna över lösa sladdar med el som ligger/hänger löst. Höjer på ögonbrynen över patetiska lagningar och lösninger som tom. jag skulle kunna göra bättre och säkrare. 
Här hemma i tv soffan ligger jag och Robban och frågar oss hur fan människor ens kan vara så jävla korkade. Jag har full förståelse för att renovering kostar MASSOR och att man kanske inte har råd, Men varför då ens börja riva?? Och många, de allra flesta faktiskt, som är med i programmet har inte bara börjat riva i ETT rum utan verkligen i alla. Familjen i just dagens program hade inte ens dusch och toalett (?!?!?) Hur dom uträttade behov och tvagade sig framgick inte. Och jag är inte ens säker på att jag vill veta. Hela, verkligen HELA huset var en enda stor katastrof!!! Som om det då inte är nog med att man varit och rivit i varje liten vägg, golv, tak i huset så har man en sån oerhörd röra att det knappt går att gå i huset. OM man nu inte har råd, kunnskap eller möjlighet att bygga och renovera. Varför kan man då inte prioritera lite städning och på så sätt iallafall försöka göra det bästa av situationen?? 
Som vanligt frågar Anders: "Vill ni att jag kommer och hjälper er?"
Varför ens ställa frågan?? "Tack, men nej tack! Vi skickade bara in en ansökningsvideo för att få visa upp vårt ljuvliga ruckel" Det är väl klart som korvspad att dom vill ha hjälp att förvandla sin koja till slott utan att behöva betala för det. Vem skulle inte vilja det??? 
För att få hjälp så ska dom då tömma vissa rum. Ev, slänga upp lite gipsskivor osv. Ooooohhh jaaa....detta LOVAR dom att dom ska fixa. 
I just detta avsnittet visar det sig dock att "mannen" i huset istället har prioriterat att bygga ett litet hus till kaninerna innan Anders och hans byggteam återvänder. Eeeehhhh....va?? Hade jag varit Anders så hade jag omgående vänt på klacken, tagit hela mitt tv och byggteam med mig och kört där ifrån så att det skrek i däcken!! 
Alvarligt?!? Hur villig är man att få hjälp då när man inte ens kan göra det lilla som man blir ombedd??
Nå väl, Anders gormade och gjorde skäl för sitt "arga snickaren" namn i vanlig ordning och programet slutade med att dom hade fått det så fint, så fint. Och dom lovade dyrt och heligt att nuuuu skulle dom minsann bygga, det som var kvar, så att skruvdragare och hammare glödde. Och så avslutades programmet med att Anders sa några väl valda och pedagogiska ord.
Men långt innan programmet var slut så hade Robban redan lämnat soffan. Han blev nog rädd att den där arga snickaren skulle få för sig att knacka på våran dörr och sen gå omkring här och kritisera vad Robban har gjort eller inte gjort. Så han flög upp och började skrapa fönster (???) i tv- rummet. Dom fönsterna som han målade i julas!! Jag frågade vad han sysslade med och han sa att det behövdes göras om för färgen hade spjälkt. (???) Eeeehhhh....den hade vad då sa du?? Svenska tack, så att en vanlig männsika förstår. Jo det var att färgen hade bubblat sig. Hrm....varför sa han då inte det med en gång?? Ska man behöva kunna latin för att begripa vad han säger?? 



Det skrapades och målades och blev så fint så fint. Och nu kan Robban sova gott i natt. I trygg vetskap om att Anders Övergård inte kommer att klaga på spjälkad färg i våra fönster om han mot all förmodan skulle komma på besök.