trullsans pläjs

2011-10-29
22:53:52

Lociloci

På tv gör dom lite då och då reklam för något som heter Lociloci. Jag gick in på deras hemsida (www.lociloci.se) och registrerade mig och tycker absolut att det är en toppen sida. Man skapar en användare med sin mobil och kan sen lägga till barnens mobiler på sidan. Ja, maken/sambon/pojvännen/frun/flickvännen oxå om man inte riktigt litar på var han/hon håller hus om dagarna. Man kan sen, när som helst gå in på sidan och kolla var dom befinnersig. Förutsatt att dom har sin mobil med sig och påslagen. Dock måste mobil ägaren godkänna registreringen för att det ska funka. Så man kan inte kolla upp var tex. grannen eller kompisen håller hus bara för att man är nyfiken.
Den första månaden är gratis. En såkallad "provmånad" efter den månaden kostar det 299kr/år. Alltså mindre än 25kr/månaden.
Jag och Robban kom fram till att det är inga pengar alls och kommer att ha kvar vårt locilocikonto även efter denna gratis månad. Vi satte oss ner och pratade med barnen om detta och förklarade att detta inte var något som var deras val, om dom skulle godkänna eller inte. Det SKA godkännas, färdig diskuterat. Och barnen nickade och lydde. Vi förklarade att det var bra på många sätt. OM (Gud förbjude) det skulle hända dom något, så skulle vi kunna se var dom är. Om dom tappar sin mobil så kan vi hitta den. Och DET var ju absolut ett argument viktigare än allt annat för dom. Jag har som alla nog vet, en tonåring *hyperventilerar* och med en sådan som mer och mer bryter sig ur mammas (och pappas) trygga famn och provar sina egna vingar så känns det absolut tryggt att när som helst kunna kolla var han håller hus. (Inte för att det hitentills har behövts för han är så ärlig och meddelar med jämna mellanrum var han håller hus min älskade "lilla" påg)
Men jag vill absolut göra reklam och rekomendera lociloci till alla föräldrar (och bedragna kvinnor/men)