trullsans pläjs

2008-03-29
20:11:45

Stora killen.

ibland drabbas jag nästan av ett slag i ansiktet när jag tittar på mina barn och inser hur otroligt stora dom börjar bli. Ikväll är Benjamin hos Viljam. Viljams föräldrar är bort bjudna på kalas i kväll och Viljam skulle vara ensam hemma. Då undrade han om Benjamin ville komma dit och sova över så att det inte skulla vara så ensamt och tråkigt. Benjamin var inte sen till att tacka ja till inbjudan. Innan föräldrarna stackså lämnade dom 100kr som killarna skulle sticka ner och köpa pizza för. Jag ville inte att dom skulle gå ner till pizzerian ensamma så här på kvällen (hur gärna dom än hade gjort det) det finns så mycket lustigt folk och att släppa ut två 10 åringar i byn en lördag kväll käns inte så lockande så jag erbjöd mig att skjutsa ner dom till byn när det var dags att hämta pizza.
För en stund sedan ringde Benjamin hem och talade om att det var dags att hämta pizzan och att dom samtidigt ville ha skjuts till Ica för att inhandla chips. Så jag fick sticka bort och hämta dom. Nere på ica lät jag dom hyra en film. Och detta var ju verkligen stort för killarna. Dom kollade på datorn vad som fanns att hyra (det där med filmer som man kan hålla i, vrida och vända på är förbi. Numera får man knappa in i en dator vad man ska ha och sen hämta ut filmen i kassan)
Killarna ratade genast barn filmerna och gav sig in i vuxen kategorierna. Jag funderade på vad det var för fel på kalle och hans vänner, djungelboken eller Micke & Molle som roat dom så för bara några år sedan.
Men valet föll nu på en komedi (Click från 7 år)
Chips, godis och läsk inhandlades och vi begav oss sen till Pizzerian. Jag stannade utanför och lät killarna själva gå in för att hämta sin pizza. Givetvis var dom tvugna att gå in BÅDA. Det gick ju absolut inte för sig att bara en gick in. Antar att det var lite spännande att få köpa pizza (nästan) helt på egen hand. När killarna steppade in på pizzerian så fick jag just ett sådant där slag i ansiktet och insåg att dom två killarna som för bara något år sedan (känns det som) låg på en röda madrass och jollrade i kapp nere på mamma gruppen nu plötsligt hade blivit stora.