trullsans pläjs

2010-12-31
11:09:53

Bädda på dass.

Den som framkallar allra flest skratt i denna familjen är för tillfället Liam. Han har kommentarer som får en att vika sig dubbel minst en gåpng om dan. Och han har åsikter som han verkligen står för och inte alls är rädd för att framföra. Och när han vill något så har han miljoner idéer om hur det ska gå att genomföra. Ibland förvånandsvärt bra idéer, ibland mindre bra.
Härom kvällen hade han en sådan där idé som kanske inte riktigt var en av dom bästa.
Vi hade hyrt Toystory 3 filmen till prinsarna och dom satt inne på Benjamins rum alla tre och skulle se den. Jag kom in med en skål chips till dom, trots att det var mitt i veckan....men det är jullov och då ska man väl ha det lite extra bra tycker jag. Chips skålen togs emot med jubel, så jag tror att dom delade min åsikt.....för en gång skull.
Efter ca 15 min kom Liam ut till mig i tv rummet för att fråga om dom inte kunde få lite läsk.
Att ge Liam läsk på kvällen är det samma som att man kommande morgon har en säng att renbädda. Man kan lika väl gå raka vägen in på Liams rum och tömma en flaska läsk direkt i sängen för det är ändå där den kommer att hamna. Och det där vet även Liam själv. Så han blev nog inte speciellt förvånad egentligen när jag sa nej.
Men vad vore Liam om han inte gjorde som alltid och började slåss för sin rätt till ett glas läsk??

Liam: Amen, snäääälla mamma.
Jag: Nej Liam, då kissar du ju bara i sängen.
Liam: Amen jag lovar att inte göra det.
Jag: Det kan du väl inte lova. Du säger ju att du inte känner när du kissar på nätterna.
Liam: Okej, det gör jag inte heller. Men om jag bara får läsk så kan jag sova inne på toaletten. Jag behöver bara ha min kudde med mig.

Det var verkligen svårt att fortsätta neka honom läsk när han var villig att göra så stora och obekväma uppoffringar. Men jag stod ändå fast vid att det inte blev någon läsk.