trullsans pläjs

2013-11-30
10:44:00

Vi vill INTE ha halal

Det har kommit till min kännedom (guuud så vuxet, bildat och byråkratiskt det låter) att det finns planer på att börja servera halalslaktad kyckling på Bjärnums skola. Ja, då inte bara till muslimer utan som ända kyckling alternativ till alla på skolan. Ja inte bara halal utan dessutom inköpt från ett land som knappt står med på världskartan.
Jag har bara en enda fråga: VARFÖR???

Jag vill börja med att påpeka att mina åsikter i denna frågan INTE har något som helst med rasism eller liknande att göra. I mina ögon är alla som lever i sverige (och sköter sig) människor och ingenting annat. Svart, vit, gul eller blå (??) spelar ingen roll. Människor som lever i sverige men inte sköter sig är däremot pack och då spelar det inte heller någon som helst roll vilken nationalitet man har. Så då var det avklarat!!
 
Jag ser ingen som helst vettig eller logisk förklaring till varför man plötsligt säger "Nej, nu får det allt vara slut på djurvänligheten. Nu räcker det med att servera kött som slaktats på lindrigaste vis. NU ska vi bli råa som faaaaan"
 
Har ni någon gång setthur en halalslakt går till??
Vill ni se?? Tro mig, det vill ni inte. Men jag lägger trots det ut en film. Titta om ni vill, låt bli om ni är djurvänner.
 
Av någon anledning så går det inte att "bädda in" filmen så det får bli en klickbar länk istället. (Antar att tom. blogg.se tycker att det här med halal är för jävligt!!!
 
 
HÄR är i alla fall länken.
 
Jag begriper så klart att detta (enligt mig) dumma jävla påfund är för att "ny svenskar" också ska kunna äta skolmaten utan att behöva ha "specialkost" Och det lovas dyrt och heligt att halalslaktat kött är precis lika ätligt som vanligt slaktat kött. Hrm... det borde ju betyda att "vanligt slaktat kött" då är precis lika ätligt som halalslaktat kött Eller?? Enligt den muslimska tron så har muslimer en reglerad livsföring och all mat skall vara halal. Halal betyder tillåten. Alltså tillåten mat.
Kött från djur som inte har slaktats på föreskrivet sätt (medan det var vid liv) är förbjudet
Enligt islamisk lag skall slakt av djur följa en föreskriven metod för rituell slakt för att djurets kött skall bli halal.
Bland annat måste djuret vara mentalt närvarande när halspulsådern skärs av och djuret tappas på blod. I mina ögon är det inget annat än DJURPLÅGERI!!!!
Jag och min familj vill INTE äta mat där djur plågats mer än nödvändigt och vill därför inte äta något alls som slaktats Halal. När skolan nu tänker servera endast halalslaktad kyckling, som dessutom är köpt från något land långt iväg av helvete, där det helt saknas regler på djurhållning och där vi inte har den blekaste aning om vad dessa djur tex. blivit uppfödda på, hur dom behandlats och hur grymt dom fått lida under slakten så blir jag minst sagt upprörd!!
Jag har idag varit inne på kommunens hemsida och skrivit ut en blankett ang. "specialkost" i skolan. (Om nu svensk mat är så jävla mycket "special" vet jag inte) Denna ska fyllas i och lämnas i skolan.
Just nu sprider sig just en sådan lapp som en löpeld på Facebook där man tipsas om hur man ska fylla i den.
 
 
Skolan måste servera specialkost till tex muslimer som då måste ha halal. Vegetarianer som måste ha vegetariskt och allergiker som måste ha speciellmat. Detta klarar dom galant. Då kan det väl inte vara så jävla svårt att servera helt vanlig jävla mat så som det gjordes på den tid då Sverige fortfarande var svenskt??
 
Jag accepterar att folk har olika tro inom religion. Men hur kan man ens för en sekund låta sig luras av en gud som så uppenbart är allt annat än god?? Jag kan ju inte riktigt förstå varför en gud säger att "du får inte äta kött från djur som inte plågats utav helvete innan dom dör." Nå väl, det har kanske inte varit ordagrant så han uttryckt sig. Det där med helvete kanske han lämnade utanför.
Jag är absolut inte troende och jag ska erkänna (UTAN att skämmas) att jag aldrig har läst bibeln. (Förlåt till min gamla konfirmations präst Britt för att jag ljög och lär dig tro att jag hade gjort det. Men jag var egentligen inte ett dugg intresserad av ditt dravel. Jag ville bara konfirmera mig för att få presenter som "alla" andra) Men vad jag har förstått så är Gud god. Han skapar och har sig för glatta livet. En gris här, en ko där och så skapar vi en människa eller två. Lite blommor, några träd och en liten bäck. Han är attans kreativ den där Gud. En riktig konstnär. Men varför skulle en gud om han nu är så attans vis och god, sen börja plåga det han skapat?? Halalfanatikernas gud heter inte bara gud utan den elaka besten har tom fått ett namn. Men ändå. VAD gör att man tror och litar på någon som så uppenbart är OND??
Man får hur man vill skapa religioner att tro på och jag har just skapat mig en religion som jag vill att skolan respekterar. Jag tror att jag och min familj hamnar i helvetet om vi äter djur som plågas mer än nödvändigt innan slakt. Så skärp er för fan och köp NÄRODLAT SVENSKT KÖTT!!!!!