trullsans pläjs

2012-02-29
13:28:52

Frieri.

Idag håller jag på med 17 saker samtidigt (känns det som iallafall). Städar, fejjar, tvättar, skalar potatis, gör biffar osv, osv,osv. Samtidigt så lyssnar jag på raion med ett halvt öra. (Hrm.....Varför heter det så? Kan man lyssna med bara halva örat??) Där pratar dom om att det är skottdagen och varför vi har den. Det var något med att om man inte hade den så skulle allt förskjutas och det skulle bli helt fel i årstiderna. Eeeehhhh....är dom där som nu kommit på detta, säkra på att vi inte behöver några skottdagar till??
Enligt gammalt skrock så skulle denna dagen visst vara magisk oxå. Ja, det är då ingenting som jag fått äran att märka. Det allra mest "magiska" jag har upplevt idag är att Divas blodiga löpfläckar verkligen försvinner när man drar en våt mopp över dom. Och det är väl inte direkt JÄTTE magiskt.
Något annat som hör skottdagen till är ju som bekant att kvinnorna ska fria till männen. Och DET tycker jag absolut att mina ogifta väninnor ska göra. Ska vi börja med dig Linda?? JAG VILL GÅ PÅ BRÖLLOP!! ;-) (Råkade visst få lite mersmak efter Mia & Jockes för några veckor sedan)
En annan sak med skottdagen är att enligt en gammal tradition eller vad man ska säga, så ska mannen, om han säger nej till frieriet, ge kvinnan dyra gåvor. Så ärligt talat...vad väntar ni på?? Det är ju bara till att sätta igång. Själv ska jag snart ut och fria hej villt till varje man jag ser på byn.