trullsans pläjs

2014-11-30
10:05:03

Tejpar mani.

Åter igen så har det blivit en sådan där lång paus i bloggandet. Det var (som vanligt) inget som var planerat. Det bara blev så. Till mitt "försvar" får jag väl erkänna att jag varit och ÄR sjuk. (Ja, för visst klassas väl beroende som en sjukdom??) Jag har hittat en ny hobby och jag har blivit MANISK!!!
Aluminiumtejp. I LOVE IT!!!
Jag har sett på en sida på Facebook hur folk har tejpat diverse saker och det har blivit RIKTIGT snyggt. Så vill jag oxå kunna göra har jag tänkt. Och sen har det inte blivit mer. För JAG kan ju inte göra sånt.
Men så kom en vän hit förra veckan med en tavla till mig som hon gjort och som hade ett oerhört viktigt budskap. Tack Linda. Jag tror inte du förstår så obeskrivligt mycket den betydde. ♥♥♥
Dessvärre betydde den uppenbarligen inte bara bra saker. För efter att jag fått den så tänkte jag "Kan hon, så kan jag" Jag började lite försiktigt med en tavla och insåg att det var både lätt och roligt och resultatet blev ju superfint. Jag erkänner att jag fastnade i detta tejpande med en gång och började genast jaga saker i huset som jag kunde tejpa om.
Nere i källaren har vi haft farmors gamla klocka liggande sedan vi tömde hennes lägenhet för snart 2 år sedan. En jättefin guldfärgad klocka. Men absolut inte min (vår) stil att ha på väggen, så ja, den har som sagt blivit liggande där nere.
 

Massor av skrymslen, krusseduller och detaljer. Steget från slät tavla med bokstäver till klocka med krusseduller var enormt kan jag säga. Och det tog sin lilla tid att bli klart. Måååånga timmar och ca 15meter tejp.

Jag tvekade verkligen in i det sista på om jag verkligen skulle göra det här.
 
Vad har jag gett mig in på???
 

Men när första tejpen var på plats så fanns det liksom ingen återvändo. Inte ens när en vän på Facebook meddelade att hon, i en butik hon jobbat i, sålt en sådan (otejpad) klocka för 5000kr (!!!!) Visst hade väl ett extra klirr på 5000kr i kassan känts välkommet. Men klockan är ju ett minne från farmor och vi ville gärna ha den kvar. Men den var ju som sagt inte vår stil.
Efter massor av tid, tejp och färg så blev den absolut mer "OSS"
Måste säga att jag absolut är nöjd med resultatet. :-)
 
Klocktejpningen gav mersmak och jag gav mig på fler och fler saker.
 
Några av mina verk. Före och efter.
 
 
 
 
Nyckelskåpet glömde jag dock ta foto på innan jag satte igång. Men det var grisrosa med en blomma på. Fult som stryk (och jag förstår inte varför det låg kvar i källaren överhuvudtaget) Men med lite koppartråd till bokstäverna och en nyckel så blev det mycket finare tycker jag :-)
 
 
 
 
 
 
 
JA, lampan i bakgrunden är kommande projekt ;-)
 
 
 
 

 
I somras (eller om det tom. var förra sommaren) när vi var på Bo Olsdson i Tomelilla så sålde dom tränokstäver att hänga på väggen för 10kr st. B som i Benjamin och J som i Jonathan fanns men inget L som i Liam. Då fick jag helt enkelt ta ett F som jag sen planerade att "bygga om" till ett L.
 
 
Dock blev bokstäverna av någon anledning liggande i ett skåp. Men när vi, härom dan slängde ut det där skåpet så kom mitt lilla F fram och jag beordrade Robban att såga till det så att det äntligen blev ett L. Vad jag gjorde med bokstäverna sen kan ni aaaaaldrig gissa ;-)
 
 
TEJPADE!!!!!
 
 
 
Många av mina verk har jag lagt ut i en grupp på Facebook som heter "Återbruka mera" där är många som frågat hur jag gör. Så jag har därför fotograferat en liten beskrivning. Men jag varnar er. Börja inte!!! Det är starkt beroendeframkallande!!!
 
1. Man köper Aluminiumtejp (om inte maken har hemma i garaget för då snor man helt sonika den)
Tejpen finns att köpa på Biltema (billigast) Bygg max, Jem & fix och liknande affärer.
 
 
2. Man klipper av en bit och skrynkalar ihop den.
 
 
3. När man sen sätter på den på det föremål som ska tejpas så slätar man ut den igen så gott det går.
 

Sen gör man så tills hela föremålet är täckt. Jag tycker personligen att det är snyggast om man sätter tejpen lite kors och tvärs.
 
4. Dags för färg. Svart akrylfärg är det bästa och snyggaste enligt mig. Måla på ett så gott som täckande lager.
 
Något suddiga bilder, men ni ser ju hur jag menar iallafall ;-)
 
5. Ta vanligt hushållspapper (eller ovanligt om ni så vill) och "dutta" och torka av färgen igen.
 
 
Man torkar av färg efter tycke och smak. Vill man ha prylen lite mörkare så torkar man så klart av mindre färg och tvärt om.
 
 
Coolt.
 
Det känns som om detta inte går att misslyckas med. Och jag tycker att det är hysteriskt roligt och har ju som sagt blivit näst intill manisk. ALLT tejpar jag!!!
 
 

LIGG STILL!!! Mamma är snaaart färdig. Det blir jätte fint, jag loooovar.