trullsans pläjs

2015-01-27
18:17:25

Svindyr selfie.

Jag har verkligen inte förstått detta med att ta bilder på sig själv. Så kallade selfies. Tonårs sönerna (speciellt den äldsta) gör det oavbrutet. Att sitta med honom i ett rum gör att man hör ett ständigt klickande från mobilkameran och man börjar nästan tro att en bunke japanska turister befinner sig i rummet. 
 
 
Det klickas, klickas och klickas. Skulle jag kolla hans bildmapp i telefonen så är den förmodligen full av bilder på bara honom. (Egenkär??) 
Det har tom börjat säljas "selfie pinnar" som man kan fästa telefonen i när man tar ett kort så att man kan hålla kameran (telefonen) längre ifrån sig för att inte få en utstäckt arm med på bilden och alltså få det att se ut som någon annan tagit bilden. En sådan pinne måste väl falla under kategorin för onödiga prylar??
Men man måste så klart testa innan man fördömmer. Eller hur. Idag hittade jag en "selfiepinne" en jätte bra. Man behövde inte ens hålla den själv. Jätte stor var den!! Och den tog kort på mig utan att jag ens behövde göra några som helst inställningar, fästa telefonen eller liknande. Om den var så jätte bra vet jag dock egentligen ändå inte.
För när jag kom hem och berättade om det hela för Robban så blev han lite irriterad och förklarade att den där selfie bilden ioch för sig blivit tagen när jag var helt oförberädd (det blir ju trots allt bäst och naturligast bilder då) och att bilden dessutom kommer att skickas hem färdigframkallad. Det negativa var tydligen att denna bild skulle vara jätte dyr och att det dessutom inte ens finns någon ångerrätt. Visst är det väl lag på ångerrätt i Sverige? Är det inte det?? Jag börjar misstänka att denna "selfie pinne" ägs av ett bluff företag som försöker lura folk på pengar. Men tro mig!! Jag ska gå till botten med det här!!!