trullsans pläjs

2014-03-22
12:00:00

flyttrenovering

Ups....så blev det visst en sådan där låååååång bloggtorka igen. Som vanligt handlar det inte om att jag inte har något att skriva om, för jag har huuuur mycket som helst. Men här har helt enkelt pågått (och pågår fortfarande) stora projekt som tar ganska så mycket av min och familjens tid.
Benjamin står i "flyttar tagen" och ska "snart" pröva sina vingar med eget boende.
Den 8Mars kom hans nya boende hitlevererat och sen har istort sett all vaken tid gått åt till just det. Nya tapeter, färger osv. Väggar som ska rivas och flyttas osv.
 
En villavagn är inköpt. Från allra första början så sa vi att lite färg här och där sen är den inflyttningsklar. Jo, det lät ju enkelt. Men ju mer vi började riva och dra, dessto mer idéer fick vi och dessto mer arbete krävdes. Projekt nr 1 blev dock att bygga en uteplats.
En uteplats är ju inte bara till att slänga upp hur som helst. Det krävs expetis för sådana byggen. Så min pappa (den bästa av dom bästa) kallades in. Och nog är han duktig alltid. Ger mn honom en hammare och två brädor så kan han bygga en 12 rums villa av det. Men nu handlade ju "bara" om en uteplats.
 
En massa sågande, mätande, skruvande krävs för att man ska kunna se hur den blivande uteplatsen växer fram.
 
På insidan av vagnen var det "lite" som skulle ändras om och då tog Robban genast sin chans till "rivparty"
Med kofoten i högsta hugg bröt han loss "allt" som kom i hans väg. Allt medans pappa gråtande stod brevid och bad honom vara lite försiktig för allt det där kanske skulle gå att återanvändas på andra ställen. Men han talade för döva öron. Robban hade ingen gräns för sitt bräckande och rivande.
 
Vill man ta före och efter bilder så får man allt vara snabb innan Robban sätter igång.
 
I "tvrummet" finns en väggfast hylla. Brun och hiskeligt ful om man frågar mig. Vad göra, vad göra? Det blev till att sätta en målar expert i arbete. Och vips (tja, det krävdes kanske liiiite mer än bara ett vips) så var den vit istället.
I det som så småning om ska bli Bennes sovrum fanns en liten klädkammare. Och inne på toaletten fanns en dusch som inte ska användas. Då kom Benjamin på att om man tar bort duschen och sätter upp en ny vägg, så kan man få större utrymme i sovrummet. Ytterligare jobb till min händige far. Väggar revs och flyttades.
 
 
Bort med duschen
 
Bort med vägg och garderob
 
 
 Upp med ny vägg och nytt golv.
 
Det kommer nog bli rysligt snyggt det här. Fler före och efterbilder kommer senare när vi är ännu närmare målet.