trullsans pläjs

2008-12-31
10:40:00

Nyårs löfte

Det har förmodligen inte undgått någon att jag har varit väldigt dålig på att blogga den senaste tiden. Och många har säkert misstänkt att scan lyckades få tag på mig till slut. Men nejdå, jag lever. Har bara inte varit riktigt på humör för "bloggeri" och det som rört sig i mitt huvud den senaste tiden är ändå inget som jag vill skriva om här. Många saker känns upp och ner och super jobbiga just nu. Men det är bara till att ha is i magen och ta sig igenom det och hoppas att jag lyckas välja den rätta vägen i mina beslut och funderingar.
Idag är det som bekant årets allra sista dag och det är idag som man ska spotta ur sig en massa nyårslöften som man förmodligen kommer att bryta innan man kommit halv vägs in i januari 2009. Jag har gett nyårs löfte ett par gånger, men jag vet av erfarenhet att jag brukar ha förbannat svårt att hålla dom. Men i år så ska jag hålla mitt löfte. Jag skulle vilja lova att jag inte ska äta chips, godis och kakor under hela 2009. Men jag vet att jag inte har den karaktär som tex. min mamma har. Hon lovade ett år att hon inte skulle käka sånt skit förän nyåret där på. Och hon höll det. När ett helt år hade gått så kunde hon stolt belöna sig sjä'lv med att efter ett helt år utan chips och snask äta det igen på nyårsafton. Men samma löfte gavs igen och ännu ett "chips fritt" år passerade. Och så har det sedan fortsatt. Min mamma äter bara chips på nyårsafton. Jag tror inte ens att hon har det som löfte längre utan det har bara blivit så iallafall. Jag ger absolut inte ett sådant löfte. För jag VET att det löftet skulle brytas redan inom en vecka. Jag är och förblir en "snaskoman" med total avsaknad på karaktär.
Som de flesta vet så började jag för ett tag sedan äta enligt LCHF Potatis, pasta och spannmål ströks helt från min meny och sakta men säkert så började fettmassan på min kropp att minska. Men så kom julen med allt vad det nu innebär. Gröt med saftsås, jansons frestelse med massor av potatis i, julgodis osv, osv, osv. De första dagarna försökte jag ändå så gott det gick att tänka i LCHF banor och göra matintags val därefter. Men när Aladin asken kom på bordet tillsammans med skumtomtar och julmust så sprack alla förnuftiga planer och tankar och jag stoppade in så mycket som bara fick plats i munnen. Vågen som jag steppat upp på mellan då och då började samla damm och måttbandet gömdes undan så väl det bara gick. Jag kom fram till att det ju trots allt är jul och att jag skulle tillåta mig att synda. Så ända sedan julafton så har det frossats i godsaker. Jag vet att det är JAG som får betala priset för detta frosseri, men på sätt och vis är det ändå värt det.
Trots att jag brukar vara dålig på att hålla det där med nyårs löften så har jag ändå bestämt mig för att lämna ett i år. Jag har kommit fram till att om jag ger ett realistiskt löfte så kaaaanske jag kan hålla det.
Mitt nyårslöfte blir därför att jag ska skärpa mig med vad jag stoppar i munnen. Och i juni 2009 ska jag ha gått ner minst 5kg. Förhoppningsvis mer, men 5 kg på 6 månader känns inte som en omöjlighet. Skulle vilja lova att jag ska motionera mer oxå, men det vet jag ju att jag förmodligen inte kommer att hålla iallafall så det löftet hoppar jag över.
Idag så kommer det fortsätta med frosseri. Nyårs mat med onyttig efterrätt och en massa godis på det. Men i morgon, då är det alvar igen!

Om jag inte trillar ut här mer idag så vill jag önska alla mina läsare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!