trullsans pläjs

2013-10-28
10:21:00

När katten är borta.....

 .....Dansar råttorna på bordet heter det visst. Jag jobbade igår. 11-16 jobbade jag (UUUUUNDERBARA kännsla) Fem ynkliga timmar var jag borta. Okej, 6 timmar då med tanke på resan dit och hem, samt att jag inte ville slita mig från ett samtal med min underbara chef efter att jag slutat. 
Under dessa 6 timmar låg det på Robbans axlar att sköta markservicen här hemma. Han klarar det riktigt bra......så länge det finns rester i frysen att värma, alt. halvfabrikat. 
När jag kom hem så stod huset kvar. Det är ju alltid ett gott tecken. Det gjorde dessvärre disken oxå, men jag vet att Robban gjort en massa annat som också ska göras så han är förlåten. 
När jag (matos stinkande) kommer hem och slänger mig ner i fotöljen så berättar Robban att det visst hänt något med datorn. OH NOOOOO!!! Robban och tekniska prylar hör INTE ihop och datorer, telefoner, surfplattor och tv apparater krachar i ren protest bara han kommer in i rummet. Och detta var just vad datorn hade gjort igår!!! Nja, kanske inte bara för att han gick in i rummet. Över hela skärmen stod det en lång radda om brott som Robban begått och nu var vår dator låst och skulle låsas upp först efter att vi betalat 1000kr!! 
 Han hade besökt sidor om barnpornografi, våldtäkter och annat vidrigt och olagligt stod det och han riskerade en väldig massa böter och väldigt lång tid bakom lås och bom. MEN allt detta skulle han alltså slippa om han baaaara betalade in 1000kr. Och för den tusenlappen skulle han inte bara vara en fortsatt fri man utan han skulle även få tillgång till vår dator igen. Tänk vad lätt man (tydligen) kan komma ifrån straff!!
Min stora fråga är ju dock om jag inte ska kunna lämna hemmet i 6 ynkliga små timmar innan råttorna dansar på Bordet och Robban börjar besöka så vidriga sidor?? Hade det inte varit bättre att ta tag i disken då??? Robban hävdade stammande att han ju faktiskt inte brsökt några andra sidor än dom han brukade. Typ Blocket, Tradera osv. Han nekar till alla anklagelser, men jag hade ju det svart på vitt över hela skärmen!! Dessutom så fanns både polismyndighetens och intepools logga där. DET kan väl inte vara hittepå va?? 
Robban hade försökt nästan allt som han fått lära sig att han ska göra när datorn inte fungerar. Dvs. stäng av och starta om. Men till ingen nytta alls. Så fort han startade upp datorn igen så fick han slängt i ansiktet vilken förbrytare han är. 
Jag har lärt honom 2 saker som han ska göra när datorn kladdar 1, stäng av och starta om. Om inte det hjälper så 2, HÄMTA BENJAMIN!!! Så brukar alltid jag göra och det brukar fungera ypperligt. Benjamin brukar bara komma in, himmla så mycket med ögonen så att han nästan tittar in i sina egna ögonhålor, dra en djup suck, fixa problemet med ETT knapptryck och sen gå tillbaka till sitt rum mummlandes något om att "gammlingar" är för dumma för att ha dator. 
 
Igår var det dock inte riktigt så enkelt. Till att börja med så konstaterade han att det hela var ett virus och inte alls någon seriös sida. Dock konstaterade han att det verkade vara ett ganska så elakt virus eftersom det inte gick att komma åt någonting alls på datorn vilket försvårade att plocka bort det utan att radera ALLT som någonsin funnits i datorn. Jag slängde mig runt Benjamins fötter och grät alla mina biiilder, min muuuusik, mina blogglänkar. RÄDDA DOM *Snörvel, ulk, snyft* Benjamin googlade lite på sin dator och tycktes hitta ett sätt att kring gå detta virus för att sen ev. kunna radera det. Och satte igång med vår dator. Hela kvällen igår pysslade han och idag direkt han vaknat satte han sig där igen för att jobba vidare. Mitt pålitliga datasnille ♥ (iallafall om man jämnför med mig och Robban) Det är ju tur att han har höstlov så att det finns tid för att fixa....annars hade jag tagit honom ledigt från skolan ;-)
Jag hoppas nu innerligt att han lyckas fixa det så att jag får tillbaka min dator. Det hoppas förmodligen även han eftersom jag annars springer och lånar hans hela tiden. 
Och vad Robban anbelagar så fyller han år om en vecka. Och jag vet preciiiis vad han ska få då.
 
En "dator" för barn 3-5 år. Det är nog på gränsen till vad han klarar av i datorväg!!