trullsans pläjs

2012-09-30
10:41:14

Tidig Söndag

Idag vaknade Liam så där oförskämt tidigt. Kl 06:45. Skärp dig, det är SÖNDAG!!! Söndagen räknas som en vilodag, och att stiga upp innan tuppfan ens har vaknat är ju okristligt!!
Nu är det ju dock, vanligtvis, inga problem om Liam vaknar tidigt på helgerna, för då brukar han bara snällt tassa ner och sätta sig för att titta på barnkanalen. Så var nog planen även idag.
Jag vaknade till när han tog sig ur sängen (eftersom han någon gång under natten, i vanlig ordning, hade förflyttat sig in till vår säng) förmodligen var jag så lätt väckt just för att jag var så olidligt kissnödig. Men jag ville ju inte lämna min varma goa plats under täcket.
Liam steg som sagt upp, gick ut på toaletten och ganska snart hörde man hur det började porla. Ghaaaaa!! Hur "roligt" är det att lyssna på när man själv har en urinblåsa som hotar med att sprängas??
*Porl, porl, skval, skval.* 
Efter väääääldigt mycket porlande kunde jag höra hur han spolade, tvättade händerna och gav sig ner på bottenvåningen. Jag bestämde mig då för att plåga urinblåsan ytterligare en stund genom att somna om. Och det lyckades......... nääääästan.
För upp för trappan kommer Liam igen. Denna gången släpandes på Diva. Han asar in henne till mig i sovrummet och säger upprört:
- Mamma, Diva låg i soffan. Hon låg på rygg och hon rörde sig inte fast att jag skällde på henne och sa fy.
Diva får INTE lov att vara i soffan. Enligt min åsikt så ska hundar hålla sig på golvet. Soffan är avsedd för människor. Och detta vet Diva allt för väl om. Trots det så hoppar hon upp i soffan varje natt. Och smyger man ner på morgonen så kan man ertappa henne mitt i den skönaste tänkbara sovställning. Detta var just vad Liam idag lyckats göra och nu hade han släpat upp kräk.... *Host harkel* Diva i sovrummet för att jag skulle skälla på henne.
Att släpa in enertappad och motstretande hund i vårt sovrum var kanske inte jätte genomtänkt för i vårt sovrum får hon heller inte vara. Nu blev hon tvingad in där. Att skälla på henne en kvart efter att hon lämnat soffan (Okej, det tog kanske inte en hel kvart för Liam att asa upp henne) är kanske inte det klokaste. Att dessutom gorma på ett ställe där hon inte ens får lov att vara känns oxå aningen fel. Det förklarade jag även för Liam som då släppte henne och återvände ner till bottenvåningen igen.
Tanken på att åter igen försöka somna om var minst sagt frestande.
Från hallen där nere hörde jag hur Liam började vrida på låset i dörren. I den NYA dörren ;-) Det skrammlade och rasslade när han försökte låsa upp henom att först vrida 100varv åt ena hållet, sen rasslade det lika mycket när han vred 100varv åt andra hållet. *Skrammel, skrammel, rassel, rassel*
Till slut lyckades han få upp dörren och släppte ut Diva. NU, kanske man kunde få sova en liiiiten stund till.
Men ack nej, för efter en litehn stund hör man hur Liam öppnar dörren igen och vrålar i högan sky "HIT, Diva HIIIIIT!" Jo men tjenare. Jag gav upp. Att stiga upp tidigt även på en söndag har väl sina fördelar....får man hoppas!!
God morgon!! Hoppas att alla ( Ja, nästan alla iallafall) får en bra dag.